Ben er weer!!
Door: Alida
Blijf op de hoogte en volg Alida
13 Maart 2012 | China, Shanghai
Het heeft lang geduurd voordat ik eindelijk weer een bericht plaats. Er is natuurlijk weer erg veel in de tussentijd gebeurd! Ik zal de leukste dingen vertellen en proberen niet zo lang te maken.
De belangrijkste reden dat ik niet heb geblogd is dat ik meer dan 2 weken ziek was. Het begon met een koudje en dat mijn stem weg was. Het werd op een gegeven moment erg vervelend om de hele nacht niet te kunnen slapen door het hoesten, maar ook vooral op school dat ik mij niet kon concentreren of praten zoals ik wilde. Mijn hele lichaam was op en pijnlijk dus ben ik met Kashiang naar de Fudan Hospital gegaan. Daar heb ik medicijnen gekregen die ik 3 keer per dag moest slikken. In het begin had ik wel 18 medicijnen op een dag! Ik vond het vreemd, werd er suf van, maar het hielp uiteindelijk wel. Toen dat eindelijk een beetje wegtrok was ik zo vermoeid en had ik erg vaak hoofdpijn. :( Ik was dus een lange tijd in mijn bed waar ik mijn serie Prison Break ben gaan kijken. (Erggg verslavend!!) In de tussentijd ben ik ook gewoon naar school blijven gaan. Ik wilde niks missen in de eerste weken. Gelukkig ook niet gedaan!
In die 2 weken ben ik het rustig aan gaan doen en soms een aantal leuke dingen voor mijzelf gaan plannen. Ik ben dus naar de IFC Mall gegaan in Lujiazui. Daar hebben ze een supermarkt met heel veel importproducten en dat is geweldig om te zien! Wel superduur natuurlijk, maar omdat je dat eten zo erg mist is het kijken ernaar alleen al geweldig hahaha (voel me beetje wanhopig om het zo te vertellen, maar het is toch zo). :)
Ik heb ook het appartementje gezien waar Jatsing verblijft en dat zag er zo mooi uit! Hele leuke buurt in de stad en vlakbij de metro. We zijn nog met zijn allen (Shelly, Bibi, Jatsing en ik) gaan eten en daarna nogmaals bij SImply Thai met Michael, Jatsing, Shelly, Caspar en ik. Dat was ook gezellig! We kregen 50% korting op de prijs.
Shelly en ik zijn ook samen een voetmassage gaan nemen. Dat was zo lekker. Je krijgt van die gemberdoekjes op je knieën wat zij vervolgens met folie strak zetten. Dit doekje doet zo ZEER, het schijnt dat het al je vocht uit je lichaam trekt. Maar goed, de massage was ook niet erg ontspannend haha. Ik was toentertijd nog een beetje ziek en ik had een man die mij masseerde (wilde liever een vrouw, maar we waren het vergeten aan te geven). Hij was echt heel erg goed en wist precies alle drukpunten in mijn lichaam waar ik last van had. Voorbeeld: je pijnlijke schenen betekenen dat je last heb van je maag/darmen. En hij pakte mij ook bij mijn polsen. Daar zaten 2 pijnlijke knopen. Dit betekende dat ik zoveel hoestte en keelpijn had. Hij probeerde mij dus zodoende beter te masseren. De volgende dag had ik 2 grote blauwe plekken op mijn schenen. Hij had hij dus erg goed gemasseerd!
In de tussentijd heb ik thuis ook veel gekookt en samen met Shelly, Bibi en Caspar thuis gegeten nadat wij groenten hadden gekocht op de markt.
De laatste dagen zijn ineens zo zonnig en lekker om naar buiten te gaan. Wel is het nog een beetje koud, maar de zon doet mij al goed genoeg. Ik heb dus veel foto's gemaakt van de mooie omgeving van school. Hoe vaak ik er ook langs ben gelopen in de regenachtige dagen.. is het mij nooit opgevallen hoe mooi het eigenlijk is. Pas sinds de zon is gaan schijnen ben ik alleen een wandeling gaan maken om ervan te genieten. Je ziet iedereen op school lopen. Niet alleen studenten, maar ook opa's en hun kleinkinderen, fotoshoots, stelletjes, verkopers etc.! Je ziet hier de raarste dingen.. wat voor hun natuurlijk heel normaal is. Ik kan mij niet voorstellen dat een opa en zijn kleinkind ergens gezellig rondlopen bij de Erasmus Universiteit of de Hogeschool Rotterdam. Niet dat wij de mooie bezienswaardigheden er voor hebben, maar dan nog. Hahah. Daarna ben ik nog naar de Shanghai Technology en Science Museum metro station geweest waar de fake market zit. Heel leuk om af te dingen weer :p. Alleen stom dat wanneer jij Chinees praat.. zij in het Engels terug antwoorden :(. Ik ben daarna ook naar People's Square geweest. Dit is het grootste overstappunt van de metro. Er kruisen hier erg veel metrolijnen (wel te zien aan de foto). Ik dacht dat ik vertrapt zou worden! Gigantisch druk dat het was!! Ik ben daar vanuit de metrostation onderdoor gelopen naar de People's Avenue. Dit is een winkelstraatje onder de grond dat een Europees uiterlijk heeft. Heel erg leuk om te zien. Vervolgens heb ik mijn nagels laten doen. Was wel nodig en vergeleken Nederland goedkoop! Ik heb vriendinnen gemaakt met de nagelstyliste :p en de hele tijd alleen maar Chinees gepraat. Volgende keer ga ik weer terug naar haar om mijn Chinees te oefenen haha.
Op school gaat het zijn gangetje. Ik heb meer ondersteuning en extra materialen gehad om thuis meer te kunnen voorbereiden voor de les aangezien ik de intermediate class toch best pittig vind en moeilijk bij te houden is. De beginner class daarentegen is veel te makkelijk voor mij en ik zou mijzelf tekort doen als ik daar mijn lessen zou volgen. Helaas loop ik nog geen stage. Dat komt doordat de coördinator erop staat om hier je stageplek te vinden. Nou goed.. ik heb een aantal keren gevraagd wanneer ik kan beginnen, maar ze heeft nog niks gehoord. Af en toe is ze ook erg 'georganiseerd', sarcastisch bedoeld. Dus ik kan het wel begrijpen. Hopelijk komt ze snel met een stageplek, want het wachten erop is ook niet fijn. Zelf zoeken is voor deze korte periode niet erg makkelijk.
Daarnaast ben ik op internet aan het zoeken voor stageplaatsen in Nederland die mij interessant lijken, maar helaas nog niet verder gekomen dan dat ik al was. Wel heeft mijn moeder iemand leren kennen die een bedrijf runt die een link heeft met Azië. Wellicht dat ik daar stage kan lopen. Mijn moeder was al zo lief om over mij te praten en te vertellen dat ik een stageplek zocht. Als ik terug ben in Nederland zal ik er direct contact mee opnemen. In de tussentijd blijf ik doorzoeken op internet.
Dit was het voor zover guys! Ik heb net het halve huis schoongemaakt, huiswerk gedaan voor morgen en donderdag en straks naar het Luxun Park om foto's te nemen in dit mooie weer. Ik heb deze foto's nodig voor de presentatie aanstaande donderdag. Na het lopen in het park ga ik wat boodschappen doen en thuis koken. Veel lekkerder dan buiten eten waar je weinig vitamines binnen krijgt.
Sorry dat mijn verhaal toch zo lang is geworden haha. Kon niet anders! Hopelijk genieten jullie van de foto's en krijgen jullie een indruk van hoe het hier allemaal gaat.
Veeeeel liefs,
Da
13 Maart 2012 - 08:04
Aldo :
Het Alida leuk dat je het naar je zin hebt daar in China.
Die vissen is niet echt jou style :P
mja veel plezier en maak veel foto's -
13 Maart 2012 - 09:23
Juf Cheryl:
Hi Alida! Leuk om over je belevenissen te lezen, maar wel erg dat je zó ziek bent geweest. Ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent. Goed dat je ondertussen wel gewoon naar de lessen bent blijven gaan. Ook de foto's zijn leuk, die geven me een beter beeld van je leven daar. Ik heb je SLC-opdrachten ontvangen waarvoor dank, zodra ik eraan toe kom laat ik je de beoordeling weten. Groeten daar aan Shelley, Casper, Jatsing en wie ik verder nog vergeten ben. Zai jian! -
13 Maart 2012 - 13:53
Corine:
Helemaal niet erg dat je verhaal lang is geworden, ik vind het juist leuk om te lezen! ;)
Leuke foto's! Hopelijk ben je helemaal opgeknapt! Ik denk aan je lieverd!
Liefs xx -
13 Maart 2012 - 13:53
Johan Kruik:
wij vinden dit zeer mooi da ik hoop dat je wel gezond thuis komt met tante allie is het niet zo best maar als ze uit stap laat ik het horen oke niet over piekern stort je hart op school wat jij wil oke groetjes van chantal en mij en tante allie oke -
14 Maart 2012 - 11:47
Dick:
he he da dat was kort zeg Zeg da die foto met die vis aan de was lijn en de was dat is toch niet jou was he .leuk om weer wat te lezen en te zien ook dat je lekker aan het koken bent geslagen wat een geluk heeft eder zeg da komt terug en na al dat leren kan je koken als de beste .We zijn allemaal benieuwd en wachten op je thuis komst om het eten te proeven wat je geleerd heb te maken gr van ons xxx